Skip to content

Försvarstal

21 oktober, 2010

Jag har länge känt mig lite skeptisk mot det här med att blogga. Min tanke var, och är, att för att ha en blogg krävs det att man har något intressant att berätta för läsaren. Kan vara om skribentens liv, dagliga göranden och låtanden, gärning, etc. Samtidigt måste det vara en försvinnande liten del av Sveriges befolkning som faktiskt gör eller tycker något som är annat än ordinärt. Få av oss lever tillräckligt intressanta liv för att en vilt främmande människa skall finna beskrivningen av sagda existens värd att läsa. De flesta (liksom jag) sitter och ugglar i sina stinkande lägenheter, går till jobbet/skolan, kommer hem, kelar med sina nära och kära, upprepar detta majoriteten av sina liv. Och dör.

Knappast fängslande läsning.

Samtidigt är det kul att skriva. Dock både kan och bör man ifrågasätta nyttan med det hela. Om ovan nedpräntade beskrivning stämmer överens med flesta bloggares vardag går det lät att sluta sig till att bloggandet är en form av självtillfredsställelse. En mental onani. Jag har ju nu inget emot onani. Det intressanta att notera är att det verkar inte några av mina kvinnliga vänner ha heller. De har sällan eller aldrig något motiv med bloggandet annat än att det är roligt för bloggandets skull. Mina manliga vänner däremot tycks finna onani oanständigt och smutsigt. Detta leder till att de ofta har sinnrika ursäkter i början av det hela (”skrivövning/ politiskt projekt för att krossa pk-Sverige/ instruktionsbok i manlighet/ etc./ osv.”).

Nåväl. Jag tänker bejaka min feminina sida och helt enkelt erkänna att denna blogg existerar för mitt eget höga nöjes skull, jag tycker det är roligt att skriva och om någon nu läser det spelar det ingen större roll. Detta är för att jag inte kommer att skriva någonting överdrivet personligt. Min tanke är att det är svårt att skriva personligt på Internet. Skriver man självutlämnande får man ha i bakhuvudet att alla kan läsa det man skriver, och det vill man förmodligen undvika. Djupt om personligt är m.a.o. svårt och ytligt om detsamma gör ju ingen nöjd (”kom hem, åt chips, softade”). Sålunda kommer jag förmodligen att skriva djupt om ytligt. Vi får se.

Och just det ja. Om det är någon som inte känner mig som till äventyrs skulle läsa det jag skriver, betänkt följande. 1) jag är för det mesta ironisk, om allt. 2) uppfattas uttalanden på denna blogg som xenofobiska uppfodras ni att ta er i röven och inse att det i grund och botten bara finns tre bra länder i världen (Tyskland, Laos och Botswana). 3) 85% av all statistik ljugs ihop på plats och ställe. 4) Jag kommer inte att källbelägga någonting om det inte är direkta citat, de med klagomål över detta hänvisas till den ändalyktsorienterade instruktionen ovan. Detta är en blogg inte något av mina akademiska alster. 5) Titeln är inspirerad av det faktum att de flesta, liksom undertecknad, som skriver bloggar är både okända och/eller idioter.

Precis som alla andra as försvarar jag mig med att ”jag i varje fall är ärlig”.

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. 22 oktober, 2010 17:38

  Hej! Trevligt att ha dig här!
  Jag känner att en förklaring kan vara på sin plats. Jag anser inte att onani är vare sig smutsigt eller oanständigt. Dock är jag, kanske med tanke på det kristna moralsystemet som vi alla vuxit upp inom, noggrann med att inte onanera offentligt. Själva ovanan av offentlighet i och med bloggen kan ha tagit sig uttryck i en förklaring av slaget ”skrivövning” (som förvisso även är sant).

  Men jag må säga att det gläder mig att du och dina tjejkompisar är så frigjorda att ni gladeligen bloggar helt utan att ursäkta er själva.

  Jag ser fram emot fortsättningen på denna din bloggani.

 2. 23 oktober, 2010 00:15

  Välkommen. Vi väntar alla med spänning på fortsättningen.

 3. Mary permalink
  23 oktober, 2010 11:11

  Var hälsad! DU är mycket välkommen in i denna bloggani (Göran, hoppas det går bra att jag snor detta utmärkta ord av dig). Har just insett att du har uppfyllt ett tomrum i bloggsfären som jag inte visste att jag hade förrän jag läste din!

 4. kajsatankar permalink
  23 oktober, 2010 18:42

  Jag skulle bara vilja tillskriva mig lite cred för det faktum att jag tjatat och nu även startat denna blogg 🙂 Som sagt, Maria, man visste inte att man saknade den förrän den var här!

 5. libertarianen permalink
  28 oktober, 2010 14:58

  äntligen visar du att du på något sätt tar kontakt med omvärlden.
  hur kan man inte älska sociala medier ….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: