Skip to content

You know what else I hate?

8 december, 2010

Det där jävla gemet som ger en tips och råd i Word (DDJGSGETORW): Fan ta det. Inte nog med att det är så förbålt hurtigt. Det värsta är att det är ologiskt. Hur ofta behöver man ett gem när man använder sig av en dator?

Österrike: När man talar om att göra upp med sin historia kan man ta Österrike som paradexemplet på ett land som inte gjort det. De och Polen brukar ibland svänga sig med titeln ”Hitlers första offer”. Nå, nu var det ju så att Adde var österrikare, landet ifråga hade ett större nazistparti större än Tysklands (38% av väljarna kontra tyskarnas 32% i det sista demokratiska valet), österrikare var överrepresenterade i einsatzgruppen samt SS och Führern mottogs med blommor och flaggviftande när nationens älskade son återkom till hemlandet i spetsen på en tysk här.

Alla med god smak: Eller i varje fall när den goda smaken begränsar människan.  T.ex. när någon säger att Die Hard 4 är dålig för att den är ytlig eller när någon säger att Fanny och Alexander är kass för att det är så få explosioner i den. Alternativt när någon menar på att Ashes to Ashes är lågstående musik för att texten saknar djup alternativt att någon tycker att Sadeyed Lady of the Lowlands är undermålig för att det inte är något drag i den. I samtliga ovan nämnda fall missar man vad produkten försöker uppnå. Die Hard försöker inte vara djup och Fanny och Alexander hade inte blivit bättre av en biljakt. Tycker man verkligen om film eller musik borde man ha förmågan att uppskatta allt som faktiskt är bra, dvs. att alstret uppnår sitt mål.

Datorer: Om någon annan del av samhället skulle kapsejsa lika ofta som våra datorer skulle blodet flyta på gatorna, kungens och statsministerns huvuden skulle rulla och alla som var kopplade till den fallerande företeelsen skulle avrättas. Men med datorer uppvisar vi ett enormt tålamod. Felmeddelanden av obegriplig karaktär, slumpmässiga kraschar och allmän villervalla är saker som vi står ut med. Detta är nog för att vi inte förstår varför detta drabbar oss och därmed är utlämnade till den evigt fetlagda och snorkiga expertisen inom området.

Känsliga typer: Enligt mig bör man kunna skämta om allt. Ja, det är en dum och ganska osmaklig idé att säga till någon som överlevt holocaust att Auschwitz var en upplyst och renlig plats eftersom man gjorde så mycket tvål och lampskärmar där eller föreslå svarta personer att de kanske borde överväga en karriär inom bomullsindustrin. Men det är en sak. Att däremot springa runt och bli sårad å andras vägnar är bara löjligt. Censuren av Martin Kellerman för några veckor sedan är ett bra exempel på dylikt trams. Humorlöshet kan leda till en del moraliska problem. Ta t.ex. när Iran tyckte att vi i Sverige borde dra in vår pressfrihet under tjafset med Muhammedkarikatyrerna. Då blir man ju som demokratisk medborgare så illa tvungen att ställa sig bakom Lars Wilks och hans urusla konstnärskap.

Alla som röstade blått 2006 för att de var trötta på Persson (ASRB2006FADVTPP): Man får gärna rösta blått, vi bor trots allt i en demokrati. Men att man är trött på någon är inte ett legitimt argument för att rösta, snarare ett legitimt argument för att införa en förmyndarregim. Dessutom missar man innebörden av ramsan: Gustaf Wasa, Otto von Bismarck, Göran Persson.

Totalitära system: De är ju så jävla störiga.

Folk som hänvisar till grundlagen: Man vet att man har vunnit en diskussion när ens opponent säger: ”vi har faktiskt yttrandefrihet i det här landet”. Det är lite grann som att inleda en mening men att säga att: ”jag är ju nu inte rasist men…” man vet att något sällsynt enfaldigt kommer sägas. Att vi har yttrandefrihet i Sverige är helt sant och någonting vi borde fira oftare. Dock leder inte detta till att allt som sägs under yttrandefrihetens baner är intelligenta och genomtänkta saker (ta t.ex. denna blogg).

Alla som hänvisar till Afrika: Om man säger till någon att denne borde tänka på Barnen i Afrika är man en dålig människa. Hur hjälper det dem att jag tänker på dem? Om man vill åtgärda deras misshagliga situation borde man åka ner dit och hjälpa. Att skänka till bistånd räknas nästan inte eftersom a) vi svenskar gör det via vår skatt och b) bistånd har en ärorik historia av att hamna i händerna på den lokale despoten som sedan köper jasplan för att bekriga den befolkning vi ville hjälpa. Därutöver vittnar uttalandet om rasism och okunskap. Vissa barn i Afrika har det relativt bra. Men dessa skall vi inte tänka på antar jag.

Glenn Beck: Herre gud.

Känslan av att livet tar slut en sekund i taget: Detta är den känsla jag har när jag soppsorterar eller diskar (såtillvida ingen kramar mig medan jag gör det). Känslan av att nu är det vardag och inget är roligt. Anledningen till att jag finner dessa sysslor så tröstlösa är att de är fullkomliga sisyfosarbeten. Man diskar ju knappast för att uträtta någonting egentligen. Man diskar bara för att diskberget inte skall vara fullt så stort imorgon då man ändå måste diska igen.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. 8 december, 2010 16:03

  Fantastiskt.

  • 8 december, 2010 16:06

   Jag anade att du skulle gilla detta, glömde dock hicka. Vilket evolutionärt syfte har den företeelsen? Vad behövde de tidiga homo sapiens varianterna eländet till?

 2. En allegorisk dito permalink
  12 januari, 2011 08:25

  Kl är 07:21. Det här är bättre än kaffe på morgonen. Mattis Blogg och Baroque musik i högtalarna. Mmmmm

  Appropå människor som blir våldsamma mot datorer. Jag minns en väldigt söt dam som när hon efter att ha superat med sin man, son och dennes fantastiske kamrat, som vi alla ser upp till, lite vinfrynklig skulle beställa SJ biljetter. Datorn krånglar och datormusen slåss så våldsamt i bordet att sonen måste intervenera för att rädda den intet ont anande och våldsamt drabbade elektroniken. Jag gillar denna söta dam och hoppas att detta mail inte kommer eliminera chans att supera med henne, hennes man och son ytterligare gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: