Skip to content

Liten instruktionsbok till denna blogg

28 februari, 2011

Inläggens längd: De är mellan 700 och 1000 ord. Detta kan framstå som långt men bygger på två grundantaganden: 1) läsaren har ett tålamod större än en fyraårings 2) läsaren är någorlunda intresserad av det som skrivs.

Inläggens innehåll: Denna blogg präglas av förenklingar, generaliseringar och hyperboler. Detta p.g.a. att de ämnen som undertecknad känner för att avhandla ofta är av en något omfattande karaktär. Detta kopplat med en viss brist på utrymme leder till att mycket måste sammanfattas.

Inläggens struktur: Regelmässigt följer inläggen en slags treklövermodell. Med detta menas att var tredje inlägg handlar om historia/politik, var tredje om trams/film/spel, var tredje om något personligt/melankoliskt. Ibland bryts denna struktur något för att hålla mina läsare på alerten.

Personliga inlägg: De mest personliga inläggen inleds ofta med en längre exposé över, låt säga, Waffen SS för att sedan avslutas med någonting mycket personligt. Detta fungerar med andra ord som ett slags kamouflage då min baktanke är att majoriteten av mina läsare ska logga ut och börja ägna sig åt något annat innan de kommer till det personliga. De halvpersonliga inläggen finns däremot under egna rubriker. Dessa är dock sällan om mig själv utan snarare om oss/vi/man. Dvs. handlar de regelmässigt om företeelser som undertecknad ser som någorlunda allmängiltiga och därmed kan jag gömma mina egna fåniga känslor och omdömen bakom ett vi.

Om du känner dig träffad: Om det är i positiva sammanhang: varsågod. Om det är i negativa sammanhang: du har uppenbarligen dålig självkänsla, käre läsare. Betänk gärna att jag förvisso gärna exemplifierar med mina vänner men att jag å andra sidan aldrig tar något exempel från en enskild person utan alltid ser till att mer än en person jag känner uppvisar attribut x. I varje fall om det är en utmärkande egenskap som kan uppfattas som negativ.

Kort begrepps- och ordförklaring:

Adde: Adolf Hitler.

Peter Englund: Gud.

Tony Judt: Den helige ande.

Glenn Beck: Fåne.

Historia: Världens bästa vetenskap utifrån vilken man kan förstå och uttala sig om allt.

Statsvetenskap: Världens sämsta vetenskap utifrån vilken man kan förstå och uttala sig om intet.

Naturvetenskap: Obegriplig och eventuellt hotfull disciplin.

Röv: Den grövsta formen av invektiv som används på denna blogg. Detta föredras framför det mer urbana ordet ”arsel” p.g.a. dess mer pastorala kvalitéer. Ordet används ofta riktat mot läsarna av denna blogg alternativt någon totalitär makthavare i en slags postironisk ansats att använda grova ord i en blogg som i övrigt strävar efter ett någorlunda akademiskt språk.

Värnplikten/lumpen: En period i mitt liv höljd i ett rosigt skimmer då allt var bra och som jag inte kan sluta tjata om.

Käre läsare: Du som läser denna blogg. Det är fortfarande något oklart vem du är, men tack för visat intresse.

Tyskland/Laos/Botswana: Världens bra länder. Övriga länder är höljd i mörker och elände, består av hela folk som inte föds oskyldiga eller inte har gjort upp med sin historia.

Spanien: Det sämsta landet. Roten till allt som är dåligt.

Pajasar: Detta ord används för att beskriva alla som undertecknad finner inkompetenta/ idiotiska/ fåniga/ ohemula/ etcetera. Dessa kan innefatta allt från SD till despoter i Afrika eller Centralasien.

Etcetera: Etc. skrivs från och till ut i denna blogg. Detta är regelmässigt för att slå an en ironisk klang.

Emfas: Kursivering används genomgående i denna blogg för att lägga emfas på något. Versaler används stundom men då mest i sarkastiskt syfte; t.ex. ”Den Stora Saken” eller ”Nationens Intresse”. I dessa fall går användandet av versaler med fördel att ersätta med ett litet TM.

Inläggens ton: Tonen i inläggen varierar. Men för det mesta är de antingen sarkastiska eller melankoliska. Vilka inlägg som präglas av vilket får läsaren själv avgöra.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. Isungen permalink
    5 mars, 2011 18:43

    Gillar definitionen av vetenskapens olika discipliner.
    Jag är naturligtvis också mycket lättat att den disciplin som för närvarande betalar min hyra och mat, inte nämndes. Puh!

Trackbacks

  1. En överraskning från Gud | Kajsatankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: