Skip to content

Det kan man ju ge sig FAN på

29 augusti, 2011

Man kan ju ge sig FAN på att man är för fattig för att inte sommarjobba trots mogen ålder.

Och man kan ju ge sig FAN på att det jobb man får som samhällsmässig cancersvulst (humanist) ligger två timmar ifrån hemmet.

Och man kan ju ge sig FAN på att kollektivtrafiken i Stockholmsområdet havererar varje dag som vädret inte uppvisar mild temperatur, ingen vind och växlande molnighet. SL verkar alltid drabbas av förvåning när vår malätna infrastruktur utsätts för klimat som man förknippar med Sverige, ni vet; det land vi råkar bo i.

Och man kan ju ge sig FAN på att regn är en typ av väderlek som våra tåg och bussar inte klarar av. På vintern brukar det vara snö som är problemet, på hösten löv på spåren (!), på sommaren att det är för varmt och på våren att personalen inte vill. Jag visste inte att bussar kunde haverera av vattenskador men det fina med att leva är att man får lära sig nya saker varje dag.

Och man kan ju ge sig FAN på att bussen bestämmer sig för att kollapsa vid Danderyds sjukhus- Stockholms tråkigaste hållplats. Spöregn och sju plusgrader gör sig liksom så mycket bättre om man är omgiven av betongkolosser till hus som bara skulle göra Stalin glad.

Och man kan ju ge sig FAN på att regnskyddet över stationen är borttaget p.g.a. vägarbete.

Och man kan ju ge sig FAN på att pöbeln som utgör mina medpassagerare bestämmer sig för att skälla ut busschauffören för att hans fordon inte vill längre. Såtillvida vederbörande med vett och vilja kör in i en bergvägg framstår det som svårförståeligt hur det skulle kunna vara hans fel.

Och man kan ju ge sig FAN på att chauffören blir arg när han får en utskällning för något som inte är hans fel och sålunda vägrar att ringa in en ersättningsbuss förens den som skrek åt honom bett om ursäkt. Den som någonsin skrev att en busschaufför ”är en man med glatt humör” har aldrig åkt buss.

Och man kan ju ge sig FAN på att den som skällde har en tribaltatuering. Seriöst; jag känner två, kanske tre personer som har tatueringar som är intelligenta människor. Av dem som bestämmer sig för att inte bara ha en tatuering utan dessutom en tribaltatuering måste antalet eftertänksamma, smarta individer vara obefintligt. Som någon sa: ”att ha en tatuering är bra för man visar inte bara att man är korkad utan dessutom precis hur korkad man är”. Tänk bara på hur det kommer vara om 60 år när en massa tanter under blöjbyte på långvården blir tvungna att exponera kinesiska tecken i svanken som betyder ”sanning”, ”lycka” eller ”lugn” (eller mer sannolikt ”tre små rätter”).

Och man kan ju ge sig FAN på att hr. Tribal sliter upp Aftonbladet efter att han blivit utspisad och börjar orera för sin tio år yngre flickvän om hur hemskt det är att kungen får ta så mycket stryk i pressen nu för tiden.

Och man kan ju ge sig FAN på att majoriteten av alla med tribaltatueringar också är rojalister. Inte av det konservativa skälet, alltså att det fungerar som en slags symbol för det bestående i samhället, utan givetvis för att ”det är mysigt”. Att folk vill ha pompa samt eventuellt ståt kan jag förstå i det gråtrista Sverige men då borde väl kungen vara tvungen att vara en lite mer imponerande karaktär än vad han de facto är. Hans anfader Carl XIV Johan var den som betvingade norrmännen, hjälpte till att spöa Napoleon under slaget vid Leipzig och var en Konung klädd i rustning. Vår nuvarande monark syntes vara en barnslig dyslektiker som på senare tid börjat klä sig i sopsäck. Han är vår statschef! Han representerar vår Nation! Hur är det möjligt att det inte finns lagstiftning kring att han måste ha spira, krona och konungaäpple fastlimmat på sin lekamen?

Och man kan ju ge sig FAN på att vi svenskar inte kommer ha vett att rulla fram giljotinen än på ett tag eftersom tronföljden nu är säkrad. Storfurst/gymägare Daniel och Kronprinsessan Victoria är säkert trevliga människor som säkert blir bra föräldrar- däri ligger inte problemet. Nej, problemet är den monarkistiska yra som kommer uppstå i och med barnets födsel. Pressen kommer ju gå bananas över alla fotomöjligheter. Födseln, dopet, första skoldagen, studenten, första kokainhärvan, äktenskapet, etcetera och för varje liten händelse kommer allmogen i vårt land känna att det är bra att ha ett kungahus i alla fall. Vi var ta mig fan mer demokratiska på medeltiden för då fick vi åtminstone välja vår despot.

Och man kan ju ge sig FAN på att folk kommer hålla på att jollra om hur synd det är om barnet och hela hans familj- apanaget tilltrotts. Det är för mig knappt fattbart

För är det någonting du, käre läsare, kan ge dig FAN på är det att barnet aldrig kommer behöva stå i ett regnigt Stockholm i väntan på en buss som aldrig vill komma.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. bucharga permalink
    29 augusti, 2011 18:53

    Äntligen är han tillbaka med all den bitterhet som vi vill ha! Bra inlägg och väldigt trevligt att någon ifrågasätter Svea Rikes största bidragstagare. Fram med giljotinen och bli av med eländet så att vi kan bli en republik istället. Då kanske vi bara behöver dras med en idiot i åtta år istället för en livstid!

  2. lucidor permalink
    1 september, 2011 18:12

    Det finns ingen ilska som den tyst tillbakabitna morgonilskan, så det så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: