Skip to content

Det är nog nu: Begränsa rösträtten!

3 maj, 2012
tags:

Det får finnas gränser.

Nej, det är inte svenskens faiblesse för schlager som har fått mig att tippa över den auktoritära kanten.

Ej heller är det att vi röstar på Moderaterna och sedan blir förvånade när de för vad som får betraktas som moderat politik.

Det handlar inte heller om att vi tror att den långa svenska freden i grunden har någonting med vår s.k. neutralitet att göra.

Det är verkligen inte det faktum att folk blir förvånade över informationen om att det fanns ett första världskrig (”Va!? Det var ju inte med på Band of Brothers!”).

Inte ens förvåningen som uppstått över vår vapenexport eller det faktum att vår biståndspolitik återigen har gett pengar till fel personer är orsaken till min vrede.

Nej, det som fått mig att inse att svensken nog inte är mogen för det där med allmän och lika rösträtt är studier på SCB:s s.k. namnsök.

Ty det finns nämligen fyra män (varav två som har det som tilltalsnamn) som heter… Sauron.

Det är inte personernas fel, de kan inte hjälpa vad de heter, utan snarare föräldrarnas. Hur i guds namn tänker man om man gillar Tolkien så pass mycket att man känner till Sauron men samtidigt inte det faktum att han är det närmast Djävulen som dyker upp i Sagan om Ringen? Eller handlar det om att föräldrarna inte var fullt så nöjda med sin avkomma? Vad heter telningarna i mellannamn? Morgoth?

Sedan kan jag inte bestämma mig för vad som är mest vulgärt. Att några människor heter Sauron Svensson eller att någon liten gosse kanske heter Henrik Sauron Johansson.

Oavsett: Demokratins förträfflighet har bevisligen svärtats ner så pass mycket i och med detta att vi måste göra det enda rimliga:

Begränsa rösträtten!

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. mor permalink
  5 maj, 2012 16:27

  Jag kan också fundera över att små pojkar nuförtiden döps till Loke. Han som lurade den blinde guden Höder att döda sin bror Balder, kärleksguden. Men därifrån till att begränsa rösträtten??

  • 5 maj, 2012 17:08

   Jo, det vore onekligen ett stort steg att ta… om jag hade varit allvarlig. 😛

   Kan dock informera om att 69 män i Sverige heter Lucifer och att 8 av dessa har det som tilltalsnamn…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: