Skip to content

Idioten ifråga

Har pluggat historia, statsvetenskap och läser till lärare. Har ambitioner, men inga förhoppningar.

Jag har länge känt mig lite skeptisk mot det här med att blogga. Min tanke var, och är, att för att ha en blogg krävs det att man har något intressant att berätta för läsaren. Kan vara om skribentens liv, dagliga göranden och låtanden, gärning, etc. Samtidigt måste det vara en försvinnande liten del av Sveriges befolkning som faktiskt gör eller tycker något som är annat än ordinärt. Få av oss lever tillräckligt intressanta liv för att en vilt främmande människa skall finna beskrivningen av sagda existens värd att läsa. De flesta (liksom jag) sitter och ugglar i sina stinkande lägenheter, går till jobbet/skolan, kommer hem, kelar med sina nära och kära, upprepar detta majoriteten av sina liv. Och dör.

Knappast fängslande läsning.

Samtidigt är det kul att skriva. Dock både kan och bör man ifrågasätta nyttan med det hela. Om ovan nedpräntade beskrivning stämmer överens med flesta bloggares vardag går det lät att sluta sig till att bloggandet är en form av självtillfredsställelse. En mental onani. Jag har ju nu inget emot onani. Det intressanta att notera är att det verkar inte några av mina kvinnliga vänner ha heller. De har sällan eller aldrig något motiv med bloggandet annat än att det är roligt för bloggandets skull. Mina manliga vänner däremot tycks finna onani oanständigt och smutsigt. Detta leder till att de ofta har sinnrika ursäkter i början av det hela (”skrivövning/ politiskt projekt för att krossa pk-Sverige/ instruktionsbok i manlighet/ etc./ osv.”).

Nåväl. Jag tänker bejaka min feminina sida och helt enkelt erkänna att denna blogg existerar för mitt eget höga nöjes skull, jag tycker det är roligt att skriva och om någon nu läser det spelar det ingen större roll. Detta är för att jag inte kommer att skriva någonting överdrivet personligt. Min tanke är att det är svårt att skriva personligt på Internet. Skriver man självutlämnande får man ha i bakhuvudet att alla kan läsa det man skriver, och det vill man förmodligen undvika. Djupt om personligt är m.a.o. svårt och ytligt om detsamma gör ju ingen nöjd (”kom hem, åt chips, softade”). Sålunda kommer jag förmodligen att skriva djupt om ytligt. Vi får se.

Och just det ja. Om det är någon som inte känner mig som till äventyrs skulle läsa det jag skriver, betänkt följande. 1) jag är för det mesta ironisk, om allt. 2) uppfattas uttalanden på denna blogg som xenofobiska uppfodras ni att ta er i röven och inse att det i grund och botten bara finns tre bra länder i världen (Tyskland, Laos och Botswana). 3) 85% av all statistik ljugs ihop på plats och ställe. 4) Jag kommer inte att källbelägga någonting om det inte är direkta citat, de med klagomål över detta hänvisas till den ändalyktsorienterade instruktionen ovan. Detta är en blogg inte något av mina akademiska alster. 5) Titeln är inspirerad av det faktum att de flesta, liksom undertecknad, som skriver bloggar är både okända och/eller idioter.

Precis som alla andra as försvarar jag mig med att ”jag i varje fall är ärlig”.

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. libertarianen permalink
  28 oktober, 2010 14:55

  i like

 2. 1 november, 2010 21:25

  Var inte så blygsam, vi vet alla att du har såväl ambitioner som förhoppningar om att göra statskupp och bli diktator över Sverige.

 3. Isungen permalink
  4 november, 2010 21:59

  Din dåre.

 4. 23 december, 2013 15:10

  Jaså, jag som trodde bloggtiteln var en parafras på ”okänd soldat” med en betraktelse över krigets idioti och de döda soldaterna som offer för andras idioti som när åren gått och deras namn är glömda inte är annat än ”okänd idiot”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: